Ποια στοιχεία θα πρέπει να δηλώνουν οι επιχειρηματίες στην Εφορία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/08/2017 - 19:00 | Author: Newsroom

Τα στοιχεία που φέρνουν οι φοροελεγκτές της ΑΑΔΕ (συχνά με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας) από τους σαρωτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις, βάζουν στο μικροσκόπιο οι ελεγκτικές αρχές.

Στόχος είναι να αλλάξουν τα στοιχεία που η Εφορία θα απαιτεί από τους επιχειρηματίες να δηλώνουν, ώστε, όταν οι ελεγκτές θα βγαίνουν για ελέγχους να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Στόχος των υπό εξέταση αλλαγών είναι οι ελεγκτές να είναι ενήμεροι για τα στοιχεία αυτά, πριν την διενέργεια του φορολογικού ελέγχου ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα για την επιχείρηση και να μπορούν να ελέγξουν την αξιοπιστία της κατά τον φορολογικό έλεγχο. Έτσι οι έλεγχοι εκτιμάται ότι θα γίνουν αποτελεσματικότεροι και ταχύτεροι.

Οι αλλαγές εξετάζεται να γίνουν κλαδικά (δηλαδή ανά κλάδο – τομέα της οικονομίας και της παραγωγής) και οι τροποποιήσεις στην ελεγκτική διαδικασία θα αφορούν κάθε κλάδο ξεχωριστά. Για παράδειγμα μια από τις αλλαγές που εξετάζει η Διοίκηση της ΑΑΔΕ είναι κάποια στοιχεία, που θεωρούνται κρίσιμα και είναι δείκτες για τον τζίρο των επιχειρήσεων, να υποβάλλονται υποχρεωτικά από τις επιχειρήσεις στην φορολογική διοίκηση.

Η ΑΑΔΕ έχει ήδη πάντως ξεκινήσει την επεξεργασία των στοιχείων που προέκυψαν από τους φετινούς φορολογικούς ελέγχους

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral