Παραμένουν οι διαφορές αναφορικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/10/2016 - 17:35 | Author: Newsroom

Παραμένουν οι διαφωνίες αναφορικά με τη δημιουργία ειδικού προστατευμένου (ακατάσχετου) λογαριασμού για τις επιχειρήσεις όπως φάνηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των Ευ.

Τσακαλώτου και Γ. Πιτσιλή με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως ανέφεραν πηγές με γνώση της διαπραγμάτευσης αναζητούνται τρόποιδιασύνδεσης των διατάξεων αυτών με τις αντίστοιχες διατάξεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ώστε να μην υπάρξει επικάλυψη.

Στο αρχικό σχέδιο η κυβέρνηση επεδίωκε τη δημιουργία ενός ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού ο οποίος θα τροφοδοτούνταν κυρίως από τις εισπράξεις μέσω POS και επί του οποίου θα υπήρχε προστασία 100% από κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές υπό την προϋπόθεση ότι πάγιων εντολών πληρωμής των τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και των δαπανών για ΔΕΚΟ, μισθοδοσία υπαλλήλων και προμηθευτών.

Το σενάριο αυτό απορρίφθηκε από τους δανειστές και τώρα καταβάλλεται μια ακόμα προσπάθεια ενεργοποίησης διατάξεων προστασίας από μαζικές κατασχέσεις ώστε να δοθεί δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανασάνουν.

Στην σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα οι τρόποι αύξησης της εισπραξιμότητας των φόρων τόσο στο μέτωπο του ΦΠΑ, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογικών βαρών, το νομοσχέδιο για τιςηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά και η μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ηδη έχει στελεχωθεί το νέο εποπτικό συμβούλιο της ΑΑΔΕ ενώ εκκρεμεί ως τα τέλη του έτους η συγκρότηση του διοικητικού της συμβουλίου. Στη συνάντηση, τέλος συζητήθηκε και το νέο σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ.

Στο ραντεβού δεν μετείχε τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

euro2day

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral