Παπανάτσιου: Κανένας νέος φόρος μέσα στο 2017. Προανήγγειλε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/01/2017 - 14:21 | Author: Newsroom

Ρητά και κατηγορηματικά, απέκλεισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, τα σενάρια για τη μείωση του αφορολόγητου και περαιτέρω περικοπών των συντάξεων, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα ότι πρόκειται περί απαίτησης του Σόιμπλε, «κατ’ αρχήν δεν υπάρχει αυτό, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Το τελευταίο που συζητάμε τώρα είναι ότι μπορεί να μην είναι το ΔΝΤ καν μέσα στη διαπραγμάτευση».

«Για μένα καλό θα ήταν να μην είναι το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση» τόνισε η κυρία Παπανάτσιου και συμπλήρωσε, «Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε, μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας».

«Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε, υπάρχουνε κι άλλοι. Συλλογικά η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Σόιμπλε θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην ΕΕ» συνέχισε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στη δε ερώτηση αν αυτό θα γίνει εντός Ευρώπης, η απάντηση ήταν, «εντός Ευρώπης εννοείται», σε μια προσπάθεια της υφυπουργού να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για Grexit.

«Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε, υπάρχουνε κι άλλοι. Συλλογικά η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Σόιμπλε θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην ΕΕ» επισήμανε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Ο ελληνικός λαός έχει δεχτεί πάρα πολλά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι πάρα πολύ συνεπής. Καταφέραμε πράγματα που δεν είχαν πετύχει οι άλλοι. Καταφέραμε πλεονάσματα, καταφέραμε να πιάσουμε στόχους, είμαστε συνεπέστατοι, από κει και πέρα οφείλουν και οι άλλοι να μας σεβαστούν» υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών.

Η κα. Παπανάτσιου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεσμεύτηκε ότι, «δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος μέσα στο 2017, ό,τι είχαμε ψηφίσει ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτό συνεχίζει να υπάρχει».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, «έχουμε δεσμευτεί ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ κάποια στιγμή θα τον καταργήσουμε» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών.

Τέλος σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, δήλωσε, «δεν έχει να φοβάται κανένας που έχει πάρα πολύ λίγα χρήματα. Κανένας από τους πολίτες που είναι στη μικρή ή στη μεσαία τάξη δεν έχει να φοβάται τίποτα από το περιουσιολόγιο» .

«Το περιουσιολόγιο προχωράει, είναι υποχρέωσή μας, ήδη μέσα στο 2018 πρέπει να έχει λήξει» σημείωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral