Παπαδημητρίου: Προαναγγελία μείωσης για το αφορολόγητο-Συγγνώμη, λάθος καταλάβατε!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/01/2017 - 10:55 | Author: Newsroom

Βαβέλ στο κυβερνών κόμμα!
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, πως δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο.
Ο εικονιζόμενος υπουργός “έχει μεσάνυχτα”, αφού δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει!


Απλά, εδώ και δύο χρόνια, έχουν τρελάνει τον κοσμάκη με τα καμώματά τους…
Δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε – Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας – Τσακαλώτος: Ναι στον «κόφτη» με συγκεκριμένα μέτρα αν δεν πιάσουμε τους στόχους
Μπορεί από το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδουν τα περί μείωσης του αφορολογήτου ορίου, αλλά μία έμμεση επιβεβαίωση ήρθε σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας.
Από τα Τρίκαλα ο υπουργός κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου ερωτηθείς για το αν αποτελεί κόκκινη γραμμή το ύψος του αφορολογήτου ορίου, είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε το όριο που υπάρχει τώρα, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομίας.
Όλα αυτά, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει τη γραπτή πρόταση που έχει δεσμευτεί από το EWG της 12ης Ιανουαρίου να στείλει στους θεσμούς.
Οι προτάσεις τις ελληνικές πλευρές θα κατατεθούν μέσα στις επόμενες μέρες και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη και θα τις παρουσιάσει μια ημέρα μετά, την Πέμπτη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup.
Όπως επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Εθνος, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταθέσει πρόταση με περίγραμμα μέτρων, τα οποία θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις κυρίως από το ΔΝΤ.
Τέσσερις ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup, ο ίδιος υπογραμμίζει πως «κανένας δεν θέλει να δει την αναβίωση του 2015» και επαναλαμβάνει πως το 1% του πλεονάσματος – από το 3,5% που είναι ο στόχος για το 2018- θα πρέπει να πάει για μείωση φόρων και εισφορών.
Εν τω μεταξύ, αύριο συνεδριάζει ο ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.


Σε λάθος διατύπωση απέδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, το θέμα που προκλήθηκε με την μείωση του αφορολόγητου. Τι είπε για το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου

Ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.
“Δεν βγήκε η πρόταση όπως έπρεπε να βγει”, είπε χαρακτηριστικά για τις χθεσινές του δηλώσεις, διευκρινίζοντας ότι “δεν υπάρχει θέμα μείωσης του αφορολόγητου”.
Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητους είναι αδιαπραγμάτευτη για την Κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.
Πάντως ο κ. Παπαδημητρίου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την βεβαιότητα του, ότι το 2017 θα υπάρχει ανάπτυξη, ενώ αμφισβήτησε ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι υψηλή.
Loading...
  • europalso

    ideascentral