Παπαδημητρίου: Δεν μπορούν να ψηφιστούν μέτρα για δύο χρόνια μετά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/01/2017 - 22:33 | Author: Newsroom

«Δεν μπορούν να ψηφιστούν μέτρα που αφορούν περίοδο μετά από δυο χρόνια τα οποία, μάλιστα, βασίζονται σε εκτιμήσεις του Δ.Ν.Τ, ειδικά όταν το ταμείο στις προβλέψεις του αποδείχτηκε εντελώς λάθος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο διαλόγου που αναπτύχθηκε στην εκδήλωση «The World in 2017 Gala Dinner» του περιοδικού Economist.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο νέος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ είναι ο ίδιος επενδυτής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό το θέμα του Ελληνικού έχει «κολλήσει» σε θέματα δασολογίου. Αλλά, όπως είπε, είναι αισιόδοξος για την προώθηση του σχεδίου. Μάλιστα σημείωσε ότι θα έχει συναντήσεις, γι΄αυτό το θέμα με υψηλόβαθμα στελέχη της Lamda.

Στην ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην Αμερική τόνισε ότι κάποιες πτυχές της πολιτικής Τραμπ μπορεί να αποδειχτούν θετικές όπως η επένδυση σε δημόσια έργα ή η αύξηση των ημερομισθίων με τη στήριξη της εργασίας ενώ η ενδεχόμενη αύξηση των μισθών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση εισαγωγών από όπου μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral