Πανελλήνιες 2017: ξεκινούν Τρίτη 5/6 – 6546 θέσεις για απόφοιτους ΕΠΑΛ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/06/2017 - 21:49 | Author: Newsroom

: 6546 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

του Θέμη Κοτσιφάκη

– 5396 είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ καθώς και οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να μαζί με τους συμμαθητές τους από τα ημερήσια.

– 298 είναι οι θέσεις σε Πανεπιστήμια, που για πρώτη φορά και με αυτό τον τρόπο (δηλ. με τα ίδια μαθήματα και χωρίς την προϋπόθεση της δημιουργίας ειδικών τμημάτων ομάδας Β΄ που ίσχυε παλαιότερα) θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ καθώς και οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν μαζί με τους συμμαθητές τους από τα ημερήσια.
– 270 θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ θα διεκδικήσουν αποκλειστικά οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν για τις ειδικές επιπλέον (1%) θέσεις.


– Επίσης 335 είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ για όσους από τους απόφοιτους του 2016 και 247 για τους απόφοιτους του 2015, που επέλεξαν να διαγωνιστούν με το 10% (χωρίς να δώσουν νέες εξετάσεις).
– Σε αυτές θα πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός θέσεων για τις στρατιωτικές σχολές, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής κ.λπ.
– Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι από τους 1021 μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ, οι 561 (δηλ. το 55%) επέλεξαν να διαγωνιστούν με τους μαθητές των ημερησίων, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση εκτός από ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ και σε Πανεπιστήμια και σε στρατιωτικές σχολές, ενώ 460 επέλεξαν το ειδικό ποσοστό θέσεων για ΤΕΙ. Να σημειώσουμε ότι για 1η φορά δίνεται αυτή η δυνατότητα σε μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ.

– τέλος, 17.995 είναι οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ που συμμετέχουν στις φετινές .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (είτε είναι απόφοιτοι ΕΠΑΛ, είτε απόφοιτοι ΓΕΛ) στις .

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral