Παγώνουν οι οφειλές σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/09/2016 - 21:33 | Author: Newsroom

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα από την 1η Ιανουαρίου 2017, με την προϋπόθεση να είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους

Ασφαλιστική ενημερότητα θα εξασφαλίζουν από 1/1/2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, με την προϋπόθεση να είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους.

Η διάρκεια της ασφαλιστικής ενημερότητας θα συνδέεται με την πληρωμή των τρεχουσών εισφορών, δηλαδή θα ισχύει για όσο διάστημα ο οφειλέτης τις εξυπηρετεί κανονικά, ενώ τα παλιά χρέη θα μπαίνουν στον… πάγο.

Στόχος είναι σε δεύτερο χρόνο το «παγωμένο» χρέος να μπορεί να εντάσσεται σε διακανονισμό, ώστε να ρυθμίζεται με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του οφειλέτη.

Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση προσδοκά να εντάξει στην ασφαλιστική βάση 300.000 άτομα που έχουν δημιουργήσει χρέη και δεν μπορούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Μόνο για τον ΟΑΕΕ αναμένονται πρόσθετα έσοδα 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Υπενθυμίζουμε πως στο τραπέζι έχει πέσει, σύμφωνα με το Έθνος, και πρόταση για ανταλλαγή του «παγωμένου» ληξιπρόθεσμου χρέους με αποποίηση ασφαλιστικού χρόνου και αναλογική μείωση της σύνταξης για τους οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ.

enikonomia

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral