Παγώνουν οι αντικειμενικές ως το τέλους του χρόνου για το φόρο μεταβίβασης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/06/2018 - 21:00 | Author: Newsroom

Παγωμένες μέχρι το τέλος του χρόνου θα κρατήσει το υπουργείο Οικονομικών τις νέες των όσον αφορά στον υπολογισμό όλων των φόρων πλην του .

Έτσι, οι νέες τιμές ζώνης οι οποίες θα δημοσιευτούν –εκτός απροόπτου- σήμερα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, θα ισχύσουν μόνο για τον υπολογισμό του και όχι για τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών κληρονομιών κλπ. Η συγκεκριμένη διευκρίνιση έγινε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται μεταχρονολογημένη ενεργοποίηση των αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό των φόρων μεταβίβασης και αυτή η απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη «κινητικότητα» στην αγορά. Όσοι πληροφορηθούν ότι στην περιοχή τους θα υπάρξει αύξηση της τιμής ζώνης είναι λογικό ότι θα επιχειρήσουν να επισπεύσουν τη διαδικασία μεταβίβασης προκειμένου να προλάβουν τις επιβαρύνσεις και στους φόρους μεταβίβασης αλλά και (κυρίως) στα έξοδα μεταβίβασης.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξουν:

1. Μειώσεις σε 2.122 ζώνες

2. Αυξήσεις σε 3.792 ζώνες

Η μεταβολή θα είναι μηδενική σε 4.302 ζώνες.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral