ΟΓΑ: Τα νέα επιδόματα – Οι ανατροπές που έρχονται

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/09/2017 - 12:38 | Author: Newsroom

Ανατροπές έρχονται με το ξεκίνημα του 2018 στον (oga.gr) που από αγροτικός ασφαλιστικός φορέας μετατρέπεται σε φορέα διαχείρισης και απονομής των επιδομάτων.

NEWS: Ετσι, αναμένεται να είναι ο φορέας που θα χορηγεί τα οικογενειακά , τα ειδικά επιδόματα αναπηρίας, αλλά και το και τα υπόλοιπα επιδόματα, πλην όσων απονέμονται από το υπουργείο Εργασίας.

Το σχέδιο προβλέπει όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου και ο νέος να ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις αρχές του Νοεμβρίου έτσι ώστε ως τις αρχές του 2018 να είναι έτοιμος να αποδίδει όλα τα επιδόματα.

Ο οργανισμός θα είναι συνδεδεμένος on line με όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους και θα αποδίδει εντός μιας ημέρας τα .

20 αναπηρικά επιδόματα τα οποία θα περάσουν στην ευθύνη του ΟΓΑ αφορούν περίπου 200 χιλ δικαιούχους και κοστολογούνται στα 120 εκατ. ευρώ το δίμηνο ποσό που σημαίνει ότι σε ετήσια βάση προσεγγίζουν τα 720 εκατ. ευρώ.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού έχουν εντοπίσει προβλήματα που υπάρχουν στη βάση δεδομένων για τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων. Για το λόγο αυτό επιχειρείται να ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση όλων των δεδομένων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ταλαιπωρία των δικαιούχων. Η διοίκηση του Οργανισμού θεωρεί ότι για να επιταχυνθεί η διαδικασία, αλλά και για να γίνει πιο ποιοτική δουλειά, είναι απαραίτητη η πρόσληψη τουλάχιστον δέκα ειδικών στον τομέα της πληροφορικής.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral