ΟΓΑ Οικογενειακά επιδόματα: Πληρωμή επόμενη δόση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/10/2016 - 09:36 | Author: Newsroom

Την ερχόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αναμένεται η πληρωμή της τρίτης δόσης των . Σε όσους δικαιούχους υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις μετά το τέλος Ιουνίου, θα καταβληθεί το σύνολο του ποσού.

ΟΓΑ: Από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί

θα υπάρξουν και αρκετές αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τα τέλη Αυγούστου και μετά, που δεν θα προλαβουν να εκκαθαριστούν.

Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα περιμένουν την επόμενη δόση και θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται.

είναι το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών

Οικογενειακά επιδόματα δικαιούνται όσοι έχουν τέκνα κάτω των 18 ετών, κάτω των 19 ετών εάν φοιτούν στη μέση εκπαίδευση και 25 ετών αν σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Όλοι οι νέοι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνονται στη λίστα για την της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος και του επιδόματος στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Ολόκληρο το ποσό του 2016 θα καταβληθεί σε αυτούς που υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις μετά το τέλος Ιουνίου και δεν πρόλαβαν τη δόση του Ιουλίου.

Θα διατεθούν συνολικά 230 εκατομμύρια ευρώ σε 750.000 δικαιούχους.

Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων καταβάλλονται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί ανάλογα με το εισόδημα, ενώ οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι παίρνουν επιπλέον 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά για το επίδομα του 2016 μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017.

Όσοι πληρώθηκαν την πρώτη δόση με βάση τα περσινά δικαιολογητικά και φέτος δεν είναι δικαιούχοι, πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν, ειδάλλως θα εμφανίζονται ως οφειλέτες του δημοσίου.

Δείτε εδώ όλη την πληροφόρηση για τα οικογενειακά επιδόματα

Loading...
  • europalso

    ideascentral