ΟΑΕΕ: Εμπόδια από τους Θεσμούς στο σχέδιο για πάγωμα οφειλών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/10/2016 - 10:03 | Author: Newsroom

Νέες ενστάσεις προβάλλουν τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών, στη πρόταση της κυβέρνησης για πάγωμα ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών που είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Επιπρόσθετα τα εν λόγω τεχνικά κλιμάκια εξέφρασαν την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος Κατρούγκαλου, για το νέο ασφαλιστικό.

Υπήρχε η εντύπωση, που απόρρεε και από τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι οι δανειστές συναινούν τελικά στο σχέδιο για «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματικών, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει εμπρόθεσμη καταβολή των τρεχουσών εισφορών. Το κυβερνητικό πλάνο προβλέπει εξασφάλιση ασφαλιστικής ενημερότητας, μικρής διάρκειας, για τον οφειλέτη και αποσκοπεί τόσο στην «ανακούφιση» των ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και στην εξασφάλιση ρευστότητας για τον ΟΑΕΕ.

Ωστόσο τα τεχνικά κλιμάκια βάζουν νέα εμπόδια και συνεχίζουν να έχουν σε εκκρεμότητα το εν λόγω πλάνο, ζητώντας επιπρόσθετα οικονομικά στοιχεία για το ζήτημα και τις προβλέψεις που έχει κάνει το ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας δεν έχει εκδώσει τις εγκυκλίους που σχετίζονται με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, τον επαναϋπολογισμό των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή του νέου συστήματος καταβολής εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

sofokleousin

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral