ΟΑΕΔ: Τροπολόγια για προσλήψεις 10.500 ανέργων σε ΟΤΑ και Δημόσιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/06/2017 - 17:49 | Author: Newsroom

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, στη Βουλή, μπορούν να εντάσσονται σε του που αφορούν σε δήμους και στο άνεργοι ηλικίας μεταξύ 55 έως 67 ετών.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχεδίο «Κύρωση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στη Σύμβαση της Βαρσοβίας της 16ης Μαΐου 2005 του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη νομιμοποίηση», δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων από το που έχει προαναγγείλει η Διοικήτρια του Οργανισμού, κ. Μαρία Καραμεσίνη για την ένταξη μακροχρόνια ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55 έως 67 ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, για την απασχόληση τους στο δημόσιο τομέα,στους α΄ και β΄ βαθμού.

Στην τροπολογία τονίζεται ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία των ανέργων, πολύ δυσκολότερα από άλλες κατηγορίες ανέργων μπορεί να βρει εργασία και γι’ αυτό το λόγο δίνεται προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις παραπάνω διατάξεις δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,καθόσον τα εν λόγω προγράμματα υλοποιούνται κατά όμοιο τρόπο από διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral