ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός Αιτήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/10/2016 - 09:59 | Author: Newsroom

– Κοινωνικός Τουρισμός: Προγραμματίζεται ο Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ Τις επόμενες μέρες η υποβολή αιτήσεων

Ερχεται Υπουργική Απόφαση για τον από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας

Στόχος, σύμφωνα με πηγές του dikaiologitika.gr είναι η δημοσιοποίησή της να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προλάβουν αντίστοιχα και οι υπηρεσίες του να προετοιμάσουν το «έδαφος» για την επίσης απαραίτητη δημόσια πρόσκληση, που περιλαμβάνει τον χρόνο υποβολής αιτήσεων, τόσο από πολίτες όσο και από παρόχους, έτσι ώστε να λειτουργήσει ομαλά η διαδικασία.

Καταβάλλεται προσπαθεια να μην υπάρξει μείωση ωφελούμενων σε σχέση με πέρσι, αλλά και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των καθυστερήσεων.

Τόσο οι δικαιούχοι όσο και οι πάροχοι θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, που επίσης θα αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξή του:

– Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι το λιγότερο 50 Ημέρες Ασφάλισης στο ΙΚΑ, καταβάλλοντας εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), που έχει απορροφηθεί από το 2012 από τον ΟΑΕΔ.

– Έλαβαν από τον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

-Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

– Συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από όλα τα παραπάνω.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Εξαιρούνται μόνο οι δικαιούχοι ΑμΕΑ οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν σε συνεχόμενα προγράμματα. Επίσης, ο δικαιούχος δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα την ίδια χρονική περίοδο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

– Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5-18 ετών.

– Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18 – 24 ετών όταν ασφαλίζονται από το δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους.

– Οι σύζυγοι των δικαιούχων όταν ασφαλίζονται από αυτούς.

– Οι συνοδοί ΑμΕΑ.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με την τελευταία δημόσια πρόσκληση, μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, αρκεί να επιλέξουν τουριστικό κατάλυμα από το μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ, αφού πρώτα συνεννοηθούν με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral