Ντομπρόβσκις: Nα μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/06/2017 - 17:36 | Author: Newsroom

Η θέση της Κομισιόν είναι πολύ ξεκάθαρη για το ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρό της, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος επανέλαβε σήμερα ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης τους προγράμματος διάσωσης, καθώς η αβεβαιότητα έχει ήδη αρχίσει να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία.

{αδ}

Συγκεκριμένα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του real.gr, δήλωσε πως “δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος που να δικαιολογεί καθυστέρηση”.

Σημείωσε δε για μια ακόμη φορά την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, ειδικά στον τομέα των δημοσιονομικών και ξεκαθάρισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Όπως είπε η Κομισιόν θα φέρει στο Εurogroup έκθεση συμμόρφωσης επί των προαπαιτούμενων. Εξήγησε όμως ότι το ζήτημα του χρέους δεν είναι ζήτημα της Κομισιόν, αλλά των πιστωτών. “Η Κομισιόν δεν είναι πιστωτής της ”, είπε ο Β.Ντόμπρόβσκις.

Ο Β.Ντομπρόβσκις σημείωσε ωστόσο ότι “εναπόκειται στους πιστωτές να συμφωνήσουν” και τόνισε ότι “δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση”.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral