Νέο ραντεβού κυβέρνησης – θεσμών. Τρέχουν για να κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/09/2016 - 08:21 | Author: Newsroom

Σε μια πρώτη επισκόπηση του προγράμματος θα προχωρήσουν σήμερα η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών. Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10.00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Θα ακολουθήσει (11.30) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Χθες το απόγευμα, η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τα κλιμάκια των θεσμών αφορούσε στο νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και όπως δήλωσε αμέσως μετά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου, βάσει των προτάσεων που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμους αλλά είμαστε κοντά

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των θεσμών είχε τη Δευτέρα ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, αλλά και τα άλλα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, όπως π.χ. την ψήφιση από την Βουλή της σύμβασης για το «Ελληνικό», το πακέτο των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο, την Εγνατία Οδό κ.ά.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, ήταν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης και κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε αμέσως μετά, ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Ακόμη ένα ζήτημα που ανακύπτει και αφορά στο “παζάρι” με τους δανειστές είναι το ποιες και πόσες ΔΕΚΟ θα ενταχθούν προς πώληση στο νέο υπερταμείο.

Σύμφωνα με το τεχνικό μνημόνιο στο νέο υπερταμείο πρέπει να μεταφερθούν μεταξύ άλλων η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ, η ΕΥΑΘ, η ΕΑΔ και το Αττικό Μετρό.

Σε ότι αφορά στον ΟΤΕ θα πρέπει να πωληθεί το 5% που έχει το Δημόσιο, με τις δύο πλευρές να αναφέρουν πως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Ακόμη συζητήθηκαν και ζητήματα του κανονισμού λειτουργίας και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral