Νέα ρύθμιση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/06/2017 - 19:02 | Author: Newsroom

Νέα ρύθμιση για τα προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχει προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει τη θέσπιση νέας των χρεών προς τα Ταμεία μέχρι και 120 δόσεων ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη και του εάν θεωρείται «στρατηγικός κακοπληρωτής». Ειδικότερα προτείνεται:
Σημειώνεται ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) επιβαρύνεται με επιπλέον ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 340 εκατ. ευρώ έξι σχεδόν μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας λόγω της χαμηλής εισπραξιμότητας του χαρατσιού στο εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων. Στη βάση αυτή ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος προέτρεψε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες να σπεύσουν να καταβάλουν τις εισφορές τους από τον Ιανουάριο έως και τώρα, προκειμένου να είναι δυνατή η υπαγωγή τους στις θετικές ρυθμίσεις για τις προηγούμενες οφειλές.

 
«Έχουμε τον Ν. 4669 για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Σε περίπου έναν μήνα θα εκδώσω την υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις των οφειλών. Παρακαλώ πάρα πολύ να σπεύσουν να καταβάλουν τις εισφορές από τον Γενάρη μέχρι και τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι γιατροί και οι δικηγόροι και οι επιστήμονες γενικότερα για να μπορούν να υπαχθούν στις θετικές ρυθμίσεις των οφειλών για το προηγούμενο διάστημα μέχρι 31.12.2016, για να μη μένουν συνέχεια εκτός των δυνατοτήτων που παρέχονται από την Πολιτεία» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral