«Μπλόκο» των Δανειστών στις προτάσεις της Έφης Αχτσιόγλου για εργασιακά και συντάξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/03/2017 - 21:17 | Author: Newsroom

alt

Οι Δανειστές ζητούν την άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις το 2019 ή το 2020 απορρίπτοντας το αίτημα της ελληνικής πλευράς για εφαρμογής μεταβατικής περιόδου 3-5 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπάθησαν να πείσουν τους δανειστές να δεχτούν τη σταδιακή μείωση των συντάξεων με το επιχείρημα ότι πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόζεται μεταρρύθμιση με μεγάλες απώλειες χωρίς μεταβατική περίοδο.

Στο μέτωπο των εργασιακών οι δανειστές δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω, απαιτώντας να εφαρμοστεί όλο το πακέτο των μέτρων (ομαδικές απολύσεις, ανταπεργία, συνδικαλιστικός νόμος, καθορισμός κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας έναντι των κλαδικών).

Την ίδια ώρα έκλεισαν ερμητικά κάθε παράθυρο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αίτημα που αποτελούσε «σημαία» για τον κ. Κατρούγκαλο και την κ. Αχτσιόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα κείμενά τους θεωρούν «κόκκινο πανί» την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς των κλαδικών διαπραγματεύσεων συμβάσεων που πιστεύουν ότι είναι η γενεσιουργός αιτία πολλών δεινών.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral