Μοσκοβισί: Εχθρός μας η αβεβαιότητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/03/2017 - 17:08 | Author: Newsroom

Στήριξη παρέχει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί στην ελληνική κυβέρνηση, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, δηλώνοντας πως η ελληνική πλευρά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με τις μεταρρυθμίσεις και πως το πρόγραμμα πρέπει να στεφτεί με επιτυχία.

«Success story» αποτελεί για τον Γάλλο Επίτροπο το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, καθώς εμπεριέχει μεταρρυθμίσεις, στις οποίες μάλιστα, σύμφωνα με τον Επίτροπο, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος.

Αναφορικά με ενδεχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Επίτροπος αν και δεν ήθελε να αναφερθεί ευθέως, επιλέγοντας να τονίσει πως το ερώτημα είναι το πως, με τη βοήθειας μιας «φιλικής πίεσης» θα καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη 2η αξιολόγηση, συμπλήρωσε όμως πως όταν υπάρχουν εκλογές, θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση, λέγοντας επίσης ότι έχει εργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν.

Στόχος του σημερινού Eurogroup είναι να δοθεί ένα σήμα ότι πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, προκειμένου οι οικονομικοί παράγοντες να νιώσουν την αναγκαία ασφάλεια για να επενδύσουν στην Ελλάδα, ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Η αβεβαιότητα είναι εχθρός μας», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, επισημαίνοντας ότι από το Eurogroup του 2015 μέχρι σήμερα έχει καλυφθεί πολύς δρόμος.

Αναφορικά με την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την πιθανότητα αντικατάστασή του από το ESM ανέφερε ότι αυτό το ενδεχόμενο βρίσκεται υπό εξέταση για το μέλλον, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του προγράμματος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral