Μοσκοβισί: Eλπίζω σε παγκόσμια συμφωνία για την Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/09/2016 - 15:45 | Author: Newsroom

Eλπίζω ότι θα έχουμε παγκόσμια συμφωνία για την Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου», υπογράμμισε αναφερόμενος στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και με το ΔΝΤ για το χρέος και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην περσινή χρονιά και στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σημείωσε ότι ένα Grexit «θα μετέτρεπε την ευρωζώνη σε ένα καθεστώς σταθερών ισοτιμιών και η Ιστορία έχει δείξει ότι δεν επιβιώνουν».

Αναφορικά με τις εκκλήσεις των χωρών του Νότου για ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι συμφωνεί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το Σύμφωνο είναι υπερβολικά πολύπλοκο και πρέπει να απλοποιηθεί.

Σημείωσε ότι «ποτέ δεν θα πρότεινα μια απόφαση για το Σύμφωνο εκτός των κανόνων», προσθέτοντας πάντως ότι η ευελιξία αποτελεί μέρος των διαδικασιών που οδηγούν στις αποφάσεις στην Ευρώπη.

Στην ομιλία του, ο κ. Μοσκοβισί επικεντρώθηκε στις προσπάθειες της Ευρώπης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. «Μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι στο παγκόσμιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασία blacklist των φορολογικών παραδείσων.

Επίσης, τάχθηκε κατά των δημοψηφισμάτων ως μέσων για ενίσχυση του δημοκρατικού διαλόγου στην ΕΕ, καθώς όπως είπε, «τα δημοψηφίσματα πληγώνουν και διαιρούν».

Euro2day

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral