Μητσοτάκης: Η χώρα είναι μετέωρη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/03/2017 - 17:23 | Author: Newsroom

Για κυριαρχία της ανασφάλειας σε όλα τα επίπεδα και κινδύνους που μεγαλώνουν έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για ανικανότητα, επιπολαιότητα και πολιτική ανεντιμότητα.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «η χώρα είναι μετέωρη και πάει να γίνει παρίας», πράγμα που η ΝΔ δεν θα επιτρέψει. «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παράγει εδώ και μήνες ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο εσωτερικό. Η αξιολόγηση δεν κλείνει. Η εμπιστοσύνη των πολιτών εξανεμίζεται. Η ύφεση επέστρεψε. Οι επενδύσεις δεν έρχονται. Και τώρα τελευταία υπάρχει και εξαγωγή τρομοκρατικών δεμάτων στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνεχίζοντας είπε ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή – όπως σήμερα για την υγεία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι εκλογές το ταχύτερο και κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη. «Έχουμε σχέδιο. Έχουμε τόλμη. Ενώνουμε τους Έλληνες. Και ξέρουμε πως το μέλλον δεν περιμένει».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί:

«Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παράγει εδώ και μήνες ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο εσωτερικό. Η αξιολόγηση δεν κλείνει. Η εμπιστοσύνη των πολιτών εξανεμίζεται. Η ύφεση επέστρεψε. Οι επενδύσεις δεν έρχονται. Και τώρα τελευταία υπάρχει και εξαγωγή τρομοκρατικών δεμάτων στο εξωτερικό.
Η χώρα είναι μετέωρη. Και πάει να γίνει παρίας. Δεν θα το επιτρέψουμε.
Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν.
Οι κυβερνώντες επιδεικνύουν και ανικανότητα και επιπολαιότητα και πολιτική ανεντιμότητα.
Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή – όπως σήμερα για την υγεία.
Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα.
Αυτό που έχει όμως κυρίαρχη σημασία και το ζητά με αγωνία η κοινωνία είναι η έξοδος από την κρίση.
Αγωνιζόμαστε δυναμικά και δημιουργικά γι' αυτό.
Και ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι εκλογές – εκλογές το ταχύτερο.
Γιατί δεν αξίζει στην Ελλάδα μας να μπει σε περιπέτεια και να τα χάσει όλα επειδή κυβερνάται από παρακμιακές δυνάμεις. Δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες.
Εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε σχέδιο. Έχουμε τόλμη. Ενώνουμε τους Έλληνες.
Και ξέρουμε πως το μέλλον δεν περιμένει».

Loading...
  • europalso

    ideascentral