Μητσοτάκης: Εκλογές το συντομότερο δυνατό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/01/2017 - 22:57 | Author: Newsroom

«Η επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως έκπτωση στο μεταρρυθμιστικό της πρόσωπο. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος είναι εκείνο της αδράνειας.

Θεωρώ ότι είναι προσωπική μου υποχρέωση, στον επόμενο πολιτικό γύρο -που δεν πιστεύω ότι θα αργήσει- να περάσουμε στην πράξη».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις».

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις τρεις κορυφές του «τριγώνου», που αποτελούν τον οδικό άξονα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και είναι: η δημοσιονομική πολιτική, το υγιές τραπεζικό σύστημα και οι μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα για τη δημοσιονομική πολιτική, είπε ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στις εποχές που ξοδεύαμε περισσότερα από αυτά τα οποία παρήγαγε η χώρα και τάχθηκε κατά των υψηλών πλεονασμάτων, τα οποία θα ακυρώσουν το όφελος από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η δεύτερη κορυφή, είπε, έχει να κάνει με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Δεν πρόκειται να έχουμε ανάπτυξη χωρίς ένα τραπεζικό σύστημα, το οποίο μπορεί να παρέχει πόρους.

Το τρίτο και πιο ουσιαστικό κομμάτι είναι οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε με έμφαση ότι «η πρώτη μεταρρύθμιση αφορά στη Δημόσια Διοίκηση. Ο τρόπος που αποκτούμε ένα κράτος λειτουργικό. Το πώς αξιοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό μας, αξιολογούμε τους δημοσίους υπαλλήλους και αξιοποιούμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, «γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2018 και η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει τον απαραίτητο χρόνο, για να προετοιμάσει αυτή την έξοδο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έκαψε το χαρτί της συναίνεσης» και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία, λέγοντας ότι το κόστος αυτής της παραμονής είναι μεγαλύτερο από το κόστος της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Παρούσα στην εκδήλωση και ομιλήτρια ήταν και η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία το τελευταίο διάστημα ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από κοινού με τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Ανάπτυξη ΝΑΙ, αλλά πως; Χάρτης εξόδου από την κρίση: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα».

Για το θέμα μίλησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρκετοί θεσμικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων: ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, οι Θεοφάνης Παππάς, Κώστας Γιουτίκας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, πολιτευτές της ΝΔ, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί άλλοι.

Loading...
  • europalso

    ideascentral