Λεβέντης: Μελανή σελίδα στην ιστορία τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/01/2017 - 23:39 | Author: Newsroom

«Τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αποτελούν μελανή σελίδα στην νεότερη πολιτική ιστορία, γιατί κερδήθηκαν με υποσχέσεις ανεκπλήρωτες και συνθήματα ψεύτικα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο κόψιμο της πίτας του κόμματός του.

«Υπήρξε βέβαια προσγείωση του κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015, αφού υπέγραψε τα πάντα και αφού υπέκυψε σε όλες τις αξιώσεις των δανειστών. Όμως και μετά δεν αφαιρέθηκαν οι παθογένειες, διπλές, τριπλές συντάξεις, ούτε εκτοπίστηκαν από το ευρύτερο δημόσιο οι κομματικοί αργόμισθοι και έτσι το βάρος έπεσε σε νέους φόρους και σε μείωση μισθών και συντάξεων» εκτίμησε ο κ. Λεβέντης.

Όσον αφορά, τη ΝΔ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ανέφερε ότι «παρουσιάζεται πολλά υποσχόμενη, διαπιστώνουμε ότι ψηφοθηρεί, δεν διαθέτει σχέδιο, νοιάζεται μόνο για την εξουσία και υπόσχεται καρέκλες και αξιώματα σε όποιον την πλησιάζει. Δεν διδάχθηκε και αυτή τίποτα από τα συμβαίνοντα στην Ευρώπη, παραμένει ένα αμετανόητο συντηρητικό κόμμα».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε, «το ΠΑΣΟΚ που θέλει να αποτελέσει πόλο μεταξύ δεξιάς και ΣΥΡΙΖΑ, με ποιους θα το κάνει; Επιστρέφουν σιγά- σιγά στο προσκήνιο άνθρωποι που για μεγάλο διάστημα εκρύβοντο, υπόλογοι για δάνεια, ρουσφέτια και ένα διεφθαρμένο κομματικό στρατό. Αυτοί δηλαδή που μας πτώχευσαν θέλουν να ξεχάσουμε ποιοι είναι, τι έκαναν, να τους δούμε σαν νέους ανθρώπους. Μάλλον θεωρούν τον κόσμο ανόητο. Το ΠΑΣΟΚ επίσης διέπραξε προ 5μήνου έγκλημα, ψηφίζοντας ενισχυμένη αναλογική και δίνοντας στον κ. Μητσοτάκη το πλεονέκτημα 50 εδρών μπόνους. Αν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, θα το οφείλει στο ΠΑΣΟΚ, ας αφήσουν τα λόγια τα παχιά, ότι κάνουν στο ΠΑΣΟΚ διμέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της δεξιάς. Για να ψηφίσουν ενισχυμένη έχουν προαποφασίσει να συγκυβερνήσουν με τον κ. Μητσοτάκη και αυτό θα αποδειχθεί την νύχτα των εκλογών».

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης είπε πως «και τον Σεπτέμβριο του 2015 παρουσίαζαν την Ένωση Κεντρώων με 2% και πήρε 4%, έτσι και τώρα το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων θα είναι σίγουρα άνω του 5%».

Για τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος της Ε.Κ. υποστήριξε ότι «έχουν γίνει λανθασμένοι χειρισμοί και στο Σκοπιανό και στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά», προσθέτοντας ότι “αποστολή της επιθετικής διπλωματίας του κόμματός μας, είναι να πείσουμε Αμερικανούς, Ρώσους και Ευρωπαίους για το δίκαιο των θέσεων της Ελλάδας».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ε.Κ., ερωτηθείς για τις μεταγραφές βουλευτών, τόνισε ότι «οι μεταγραφές βουλευτών αποτελούν παρακμή του κοινοβουλευτισμού. Το ηθικό είναι όποιος βουλευτής διαφωνεί να παραδίδει την έδρα, και τότε είναι ελεύθερος να πάει σε όποιο κόμμα θέλει. Μεγαλύτερο αδίκημα από την αποστασία, διαπράττουν κόμματα που δίνουν στέγη σε αποστάτες – και τα φαινόμενα αυτά θα τα τιμωρήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές».

Loading...
  • europalso

    ideascentral