Λαγκάρντ: Δεν έχουν αλλάξει οι όροι για το ελληνικό πρόγραμμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/10/2016 - 19:51 | Author: Newsroom

Τη στάση του Ταμείου, παραμονές των κρίσιμων συζητήσεων στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ (και των αναμενόμενων πιέσεων προς το Ταμείο να χαλαρώσει τη στάση του), ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Κρ.

Λαγκάρντ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως το Ταμείο έχει μόλις ολοκληρώσει την αξιολόγηση του «άρθρου 4» και γι’ αυτό έχει καθαρή εικόνα για την κατάσταση.

Όπως είπε, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις έγιναν, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά.

«Θα στείλουμε σε περίπου δύο εβδομάδες αποστολή για να βοηθήσουμε την αξιολόγηση, στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM», σημείωσε, τονίζοντας ότι το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή δεν μετέχει στο πρόγραμμα.

«Δεν έχουν αλλάξει οι όροι μας. Χρειάζονται σοβαρές μεταρρυθμίσεις και βιώσιμο χρέος», τόνισε. Εχουμε δείξει ευελιξία για το θέμα της βιωσιμότητας, αλλά έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει ότι το χρέος αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο.

Όσον αφορά στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επανέλαβε ότι η ανάπτυξη παραμένει πολύ χαμηλή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Η ίδια υπογράμμισε πως η παγκοσμιοποίηση και η συνεργασία πρέπει να έχουν οφέλη για όλους και ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να τονωθεί η ανάπτυξη και να μειωθούν οι ανισότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες που έχουν δημοσιονομικό περιθώριο όπως η Γερμανία, ο Καναδάς και η Κορέα να τον χρησιμοποιήσουν. Οι χώρες που δεν έχουν δημοσιονομικό περιθώριο, σημείωσε η ίδια, θα πρέπει να κατευθύνουν τις δαπάνες τους σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες, όπως οι υποδομές, η έρευνα και η καινοτομία.

euro2day

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral