Κρήτη: Με παράπονα υποδέχτηκαν τον Γ. Δραγασάκη οι δήμαρχοι Ηρακλείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/01/2017 - 17:29 | Author: Newsroom

Έντονα προβληματισμένοι εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που είχαν, νωρίτερα, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στη Λότζια.

Οι δήμαρχοι, ο ένας μετά τον άλλον εξέφραζαν παράπονα τόσο για σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν οι δήμοι τους σε προσωπικό όσο βέβαια για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, την οποία βιώνουν.

Επίσης αναφέρθηκαν στο ζήτημα της γραφειοκρατίας, που συναντούν στα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και στην έλλειψη χρηματοδότησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με υποδομές και έργα.

Από την πλευρά το ο Δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε στον κ. Δραγασάκη μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Ηρακλείου, όπως:

-Την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

-Την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΥΑΗ και των χαλασμένων υδρομέτρων.

-Την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

-Την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης που θα δώσει στον Δήμο την δυνατότητα να αναστείλει την είσπραξη προστίμων για τα αυθαίρετα από τους οικιστές, μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου.

-Την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για την διαγραφή των παραγραμμένων χρεών που αφορούν στις επιχειρήσεις.

-Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία καινούργιου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο.

-Την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης από τον ΟΛΗ στον Δήμο Ηρακλείου.

«Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στον οποίο έθεσα τα περισσότερα ζητήματα που είχα θέσει και στον Πρωθυπουργό, στην συνάντησή μας τον προηγούμενο μήνα.

Τότε ο κ. Πρωθυπουργός είχε δείξει καλή διάθεση απέναντι στα αιτήματά μας και μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι κάποια από αυτά, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” και η χρηματοδότηση της αντικατάστασης του δικτύου της ΔΕΥΑΗ και των χαλασμένων υδρομέτρων, θα ικανοποιηθούν.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση την υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Αυτό είπα στον κ. Δραγασάκη, ο οποίος έδειξε ενήμερος για θέματα αυτοδιοίκησης και διατεθειμένος να βοηθήσει» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Μετά την συζήτηση με τον Δήμαρχο, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε και με τους δημάρχους Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη, Μινώα – Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη, Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη και Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου Ηρακλείου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός και Πέτρος Ινιωτάκης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μεγαλύτερη ανεξαρτησία και την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και την διαφορετική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν από το κράτος οι μικροί και οι μεγάλοι δήμοι.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης απευθυνόμενος στους δημάρχους της ενδοχώρας, τους ανέφερε ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά που του παρουσιάζουν σήμερα και την κατάσταση που επικρατεί, αλλά τόσο η οικονομική δραστηριότητα της χώρας όσο και οι λήψεις αποφάσεων βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δραγασάκης η χώρα αναζητά ένα φως μακριά από μνημόνια, προκειμένου να μπορέσει να ανακάμψει.

Η περιοδεία του κ. Δραγασάκη συνεχίζεται με συνάντηση που θα έχει στις 6.30 το απόγευμα με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, ενώ στις 7 θα μιλήσει στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, με θέμα τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral