Κόντρα Κουμουτσάκου-Κοτζιά για το ταξίδι του ΥΠΕΞ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/03/2017 - 15:32 | Author: Newsroom

Για μικροπολιτικά συμφέροντα κατηγόρησε τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την κριτική που του άσκησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος για το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Κοτζιά ο βουλευτής της Ν.Δ. επέκρινε τον ΥΠΕΞ για το γεγονός ότι «κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον Αμερικανό ομόλογό του και κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους, δεν τέθηκαν μείζονα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής όπως το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο».

«Οι αναφορές του κ. Κουμουτσάκου για την επίσκεψή μου στις ΗΠΑ, πέραν του ότι διαστρεβλώνουν τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς μου, προκαλούν εσκεμμένα εσφαλμένες εντυπώσεις ως προς το περιεχόμενο του συνόλου των επαφών μου με την αμερικανική ηγεσία» απάντησε ο κ. Κοτζιάς κάνοντας επίσης λόγο για «σκόπιμες ανακρίβειες».

«Στη διπλωματία και την πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι άλλοι ομιλούν χωρίς να πράττουν και άλλοι πράττουν χωρίς να ομιλούν, με κριτήριο τους κάποιες εσωτερικές σκοπιμότητες», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών για να καταλήξει: «Η έκδοση ανακοινώσεων για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων ουδέποτε ωφέλησε τα συμφέροντα της χώρας».

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral