Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τις αιτήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/01/2017 - 22:47 | Author: Newsroom

Ανακοίνωση με σκοπό να ενημερώσει τους δικαιούχους του εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζουμε ότι από 1/2/2017 αρχίζει η κατάθεση αιτήσεων. Δείτε που μπορείτε να κάνετε αίτηση αν είστε δημότης Θεσσαλονίκης.

Ωφελούμενοι στο πρόγραμμα είναι:

1) Μονοπρόσωπα νοικοκυριά (ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία- όχι φοιτητές ή σπουδαστές έως 25 ετών)

2) Πολυπρόσωπο νοικοκυριό (μέλη οικογένειας που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη- και οι φιλοξενούμενοι βάσει Ε1 και οι φοιτητές-σπουδαστές έως 25 ετών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους)

3) Άστεγοι με την προϋπόθεση καταγραφής τους στις κοινωνικές υπηρεσίες-Δομές των Δήμων.

Εξαιρούνται:

1) Άτομα που φιλοξενούνται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων.

2) Άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ή είναι δικαιούχοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ. 9 του Ν.2716/99

3) Όσοι υπηρετούν τη θητεία στους στις Ένοπλες Δυνάμεις

4) Όσοι κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Κριτήρια:

1) Εισοδηματικά,

2) Tόπος διαμονής ()

3) Περιουσιακά τα οποία πρέπει να πληρούνται αθροιστικά.

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων

1) Απευθείας ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του προγράμματος (www.keaprogram.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης).

2) στο Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής, Μοναστηρίου 53-55 (2ος όροφος)

3) στα οριζόμενα σημεία εξυπηρέτησης του Δήμου και συγκεκριμένα: Α’ Δημοτική Κοινότητα, Β΄ Δημοτική Κοινότητα, Γ’ Δημοτική Κοινότητα, Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

4) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (.) Όταν το νοικοκυριό αποτελείται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες του Δήμου ή στα Κ.Ε.Π. Όταν πρόκειται για Μονογονεϊκές οικογένειες, νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα καθώς και αλλοδαπούς με νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Μοναστηρίου 53-55, 2ος όρ.)

Διαβάστε επίσης: Keaprogram 2017-ΚΕΑ: Ανοίγει από 1 Φεβρουαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

Κατά την προσέλευσή σας για εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες πρέπει να έχετε:

1) Δελτίο Ταυτότητας

2) Α.Φ.Μ.

3)

4) Φορολογικό Έντυπο τελευταίου οικονομικού έτους (Ε1)

5) ΙΒΑΝ τραπέζης

6) Έντυπο Συναίνεσης (μπορείτε να το εκτυπώσετε από το www.keaprogram.gr ή να το προμηθευτείτε από τα σημεία υποβολής αιτήσεων) και τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά δικαιολογητικά της αίτησης (π.χ. άδεια διαμονής, ληξιαρχική πράξη γέννησης ή θανάτου, απόφαση διαζυγίου, επιμέλειας τέκνων, αγοράς ακινήτων ή μίσθωση σε περίπτωση αλλαγών από την τελευταία φορολογική δήλωση).

Σημαντικές πληροφορίες

Δεν υπάρχει χρονική περιοριστική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων, ενώ η πληρωμή θα γίνεται το τελευταίο πενθήμερο του επόμενου μήνα από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral