Κατρούγκαλος: Mπορούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/01/2017 - 14:39 | Author: Newsroom

Για τη διαπραγμάτευση και την εξέλιξή της με αφορμή και τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών μίλησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον realfm 97,8.

«Το βάρος της παρουσίας του κ. Σόιμπλε στο Eurogroup και στον ΕSM δευτερευόντως, διότι ουσιαστικά ίδια είναι η διοίκηση των δύο θεσμών, είναι σημαντικό. Να σημειώσουμε όμως ότι αυτή η καθυστέρηση σε καμία περίπτωση δεν βαρύνει την δική μας πλευρά, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Σόιμπλε λέγοντας ότι οι καθυστερήσεις και η αμφιθυμία η δική μας βαρύνονται γι’ αυτό. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον δείξουμε είναι το ΔΝΤ και η καινούργια κατάσταση η γεωπολιτική που αναδεικνύει ο ερχομός της διακυβέρνησης Τραμπ», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Στο ερώτημα αν αυτό μπορεί να προκαλεί και τον όποιο εκνευρισμό στα στελέχη του Ταμείου ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Πιθανότατα» και τόνισε: «Το μόνο βέβαιο είναι ποιον θα ορίσει ο κ. Τραμπ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και ποια θα είναι η στάση της Αμερικής από δω και πέρα. Αν μπορούμε να μαντέψουμε κάτι είναι ότι μέχρι τώρα η πολιτική του κ. Τραμπ φαίνεται να είναι μία πολιτική σχετικού απομονωτισμού απέναντι στην Ευρώπη. Υπήρχε και μία δήλωση που είπε “ας τα βρει η Γερμανία”.

Πάντως φαίνεται αυτή τη στιγμή πέραν της προηγούμενης αμφιθυμίας του ΔΝΤ που είχε να κάνει με τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τον προσανατολισμό των αλλαγών να έχουμε κι αυτό τον πρόσθετο γεωπολιτικό παράγοντα να δούμε προς τα που θέλει να στραφεί η Αμερική. Αρα η ελπίδα η δική μας είναι ότι επειδή έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας, επειδή κανέναν στην Ευρώπη δεν συμφέρει να έχουμε καινούργια πηγή έντασης στην Ελλάδα, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε αν όχι στις 26 Γενάρη, στις 20 Φεβρουαρίου να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που πράγματι είναι καθοριστική για τα ελληνικά πράγματα».

Loading...
  • europalso

    ideascentral