Καθαρογράφεται το τελικό κείμενο της συμφωνίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/04/2017 - 10:06 | Author: Newsroom

«Κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ»

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε εξερχόμενος της συνάντησης από την εξάωρη διαπραγμάτευση του οικονοιμικού επιτελείου της κυβέρνησης , που ολοκληρώθηκε λίγο μετά την 1 τα ξημερώματα της Κυριακής. πως παραμένουν ανοικτά δύο ζητήματα σε χρηματοοικονομικά και αποκρατικοποιήσεις και πως στα θέματα της φορολογικής διοίκησης υπήρξε συμβιβασμός.
«Κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ», είπε και προσέθεσε: «Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων». Σύμφωνα με πληροφορίες η εκκρεμότητα αφορά στην ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ.
Στις διαπραγματεύσεις του Σαββάτου παρουσία του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις στο ΕΣΠΑ και η δευτερογενής νομοθεσία για το νέο καθεστώς αδειοδότησης επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα το υπουργείο στο επενδυτικό πακέτο των αντίμετρων επιδιώκει την αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 350-450 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν στοχευμένες δράσεις για τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. Παράλληλα εξετάστηκαν ορισμένες εκκρεμότητες που σχετίζονται με τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο κυβερνητικό παράγοντα για σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν τα θέματα που σχετίζονται με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και τη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) από τα σούπερ μάρκετ.
«Σήμερα το πρωί θα εξεταστούν θέματα της αγοράς προϊόντων και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα προκειμένου να φτάσουμε σήμερα ή αργότερο αύριο σε ένα τελικό κείμενο», ανέφερε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral