Kαταγγελίες για τα Ειρηνοδικεία: «Χάνουν τα σπίτια τους με πλειστηριασμούς στους διαδρόμους»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/05/2017 - 18:34 | Author: Newsroom

 Με καταγγελίες για πλειστηριασμούς στους διαδρόμους, στο κυλικείο αλλά ακόμα κι έξω από τις τουαλέτες του Ειρηνοδικείου της Αθήνας και με μικροεντάσεις μεταξύ συμβολαιογράφων και διαδηλωτών έκλεισε η Τετάρτη στη οδό Λουκάρεως.

Για την Τετάρτη είχαν προγραμματιστεί 20 εκποιήσεις στο συγκεκριμένο δικαστικό Μέγαρο εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν σπίτια, μεταξύ των οποίων κάποια πρώτης κατοικίας.

Τα μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω αλλά και των πολιτικών σχηματισμών ΛΑΕ και «Πλεύση Ελευθερίας», παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συγκεντρώθηκαν στις χώρους του Ειρηνοδικείου Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν τις αίθουσες στις οποίες ήταν προγραμματισμένες οι εκποιήσεις των ακινήτων.

Σε μικρή απόσταση από τους συγκεντρωμένους βρέθηκαν πέντε συμβολαιογράφοι οι οποίοι ωστόσο δεν προσέγγισαν τα έδρανα του ακροατηρίου. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον των συμβολαιογράφων και κατήγγειλαν ότι μια εκ των συμβολαιογράφων στήνει πλειστηριασμούς εκτός δικαστικών αιθουσών. Τα πράγματα παραλίγο να ξεφύγουν, ωστόσο χάρις της παρέμβασης των ψυχραιμότερων η κατάσταση εκτονώθηκε.

Στη συνέχεια όμως τόσο οι συγκεντρωμένοι όσο και άτομα που απειλούνται να χάσουν την περιουσία τους προχώρησαν σε μια σειρά αποκαλύψεων.

» Μπορεί να γίνονται στους διαδρόμους, στο καφενείο, απέξω απο τος τουαλέτες και στο γραφείο του συμβολαιογράφου. Ο κάθε συμβολαιογράφος πράττει κατά το δοκούν, κάνει μια διαδικασία και κρίνεται ακόμα και ποινικά για αυτό που κάνει» λέει ο επικεφαλής του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδόπουλος και συνεχίζοντας προσθέτει:

» Αυτό έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου πραγματοποιήθηκε πλειστηριασμός εκτός διακαστικης αίθουσας. Μια κυρία ήρθε μαζί με τους δικηγορους της και μας είπε να είμαστε μάρτυρες στην υπόθεση της .Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα μια συμβολαιογράφος έκανε πληστειριασμό έξω απο το κυκλικείο του Ειρηνοδικείου».

Απο την πλευρά του ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου Αλέκος Παπαδόπουλος, προχώρησε σε μια καταγγελία που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Όπως ανέφερε το κατάστημα του βγήκε δύο φορές σε πλειστηριασμό, ωστόσο καμία απο τις δύο διαδιακασίες πραγματοποιήθηκε εντός δικαστικής αίθουσας, αφού τις ημέρες των πλειστηριασμών ήταν παρών στην οδο Λουκάρεως.

» Η πρώτη φορά ήταν ημέρα απεργίας των συμβολαιογράφων, παρόλα αυτά η τράπεζα προσέφυγε για μείωση της της εκκίνησης του ακινήτου. Αποδείχτηκε ότι εκείνη την ημέρα είχαν γίνει κανονικά πληστειριασμοί απλώς δεν είχαν εμφανιστεί πλειοδότες, ώστε να διεκδικήσουν τα ακίνητα. Με αυτό τον τρόπο πέτυχαν μια απόφαση από το δικαστήριο και με το τίμημα κατά ένα ποσοστό μικρότερο,το οποίο προβλέπεται.

Ήδη τα ποσά αυτά έχουν εκδικαστεί έχει βγει η απόφαση 10 Φεβρουαρίου η οποία δίνει την εντολή να γινει νέος πλειστηριασμός με τις καινούργιες μειωμένες τιμές. Σήμερα θα γίνονταν ο πλειστηριασμός ο οποία τελικά ματαιώθηκε. Δεν έγινε μέσα στις αίθουσες δεν ξέρω τελικά αν έγινε σε κάποιο τραπεζάκι. Εμένα μου εχει κοινοποιηθεί το έγγραφο ότι θα γίνει σήμερα πληστειριασμός και ήρθα εδώ για να δω εάν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος και τι τίμημα θα προσφέρει. Οι δυο προηγούμενοι πλειστηριασμοί δεν ξέρω που έγιναν. Δεν είδα να είναι κάπου μαζεμένοι οι συμβολαιογράφοι σε αίθουσα».

Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε κανένας από τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς, καθώς οι συμβολαιογράφοι που βρέθηκαν στο δικαστικό Μέγαρο της Λουκάρεως αποφάσισαν να μην εισέλθουν στα ακροατήρια και να εκτελέσουν τις εντολές των πελατών τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral