Υποχρεωτικά τα POS σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες. Από πότε θα ισχύει το μέτρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/09/2016 - 10:19 | Author: Newsroom

Η επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικής εγκατάσταση των μηχανημάτων υποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, αρχίζει από τον χώρο της εστίασης καθώς, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, από τους ελέγχους έχει διαπιστωθεί ότι σε αυτές τις επιχειρήσεις εμφανίζονται πολύ υψηλά ποσοστά φορολογικών παραβάσεων που αφορούν στη μη έκδοση αποδείξεων.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψητοπωλείων, καφενείων, καφετεριών, μπαρ, κέντρων διασκέδασης και άλλων καταστημάτων μαζικής εστίασης θα υποχρεούνται να διαθέτουν τα POS ενώ, εντός του 2017 το μέτρο θα επεκταθεί σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους, υδραυλικούς κλπ).

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο, προκειμένου να συμμορφωθούν όλοι με το συγκεκριμένο μέτρο, θα καθιερωθεί ένα ειδικό μητρώο επιχειρήσεων στο οποίο θα καταγράφονται όσοι έχουν POS. Το μητρώο αυτό θα είναι στη διάθεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Τέλος, το ίδιο μητρώο, θα είναι στη διάθεση των πολιτών προκειμένου να προτιμούν τους επιχειρηματίες που δέχονται κάρτες ώστε να εξασφαλίζουν τα οφέλη που θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την χρήση πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral