Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε άτομο με αναπηρία για 120 ευρώ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/11/2018 - 23:47 | Author: Newsroom

H ΕΣΑμεΑ καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της ΔΕΗ ΑΕ, που έκοψε το ρεύμα σε άτομο με βαριά αναπηρία, χρήστη αναπνευστικής συσκευής, στην Αρχαία Κόρινθο, για χρέος 120 ευρώ. Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

H ΕΣΑμεΑ καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της ΔΕΗ ΑΕ, που έκοψε το ρεύμα σε άτομο με βαριά αναπηρία, χρήστη αναπνευστικής συσκευής, στην Αρχαία Κόρινθο, για χρέος 120 ευρώ!
Ακολουθεί η καταγγελία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κορινθίας:
"Το Σωματείο μας είναι πρωτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας του Νομού Κορίνθιας και δραστηριοποιείτε από το 2005 έτος ιδρύσεως του μέχρι σήμερα στον χώρο της κοινωνικής εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και χρονιές παθήσεις έχοντας, με γνώμονα τον βασικό του αυτό καταστατικό σκοπό προβαίνει στην παρούσα καταγγελία η οποία αφορά την διακοπή ρεύματος εκ μέρους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στο μέλος μας και πρώην πρόεδρο του σωματείου μας κύριου Ευσταθίου Ποτήρη.
Προκειμένου να γίνουν πλήρως αντιληπτοί οι λόγοι της καταγγελίας αυτής θα σας παραθέσουμε στο παρόν κείμενο μια συνοπτική παρουσίαση των γεγονότων.
Ο κύριος Ευστάθιος Ποτήρης είναι άτομο με αναπηρία με πόστο 90% και είναι χρήστης αναπνευστικής συσκευής CPAP η οποία είναι απαραίτητη κατά την διάρκεια του ύπνου και η μη ύπαρξη αυτής εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του.
Το εν λόγο μέλος μας την Τρίτη 30 Οκτώβριου μας ενημέρωσε ότι η ΔΕΗ απροειδοποίητα προέβη στην διακοπή ηλεκτροδότησης της μόνιμης οικίας του η οποία ευρίσκετε στην Αρχαία Κόρινθο. Όταν έγινε αντιληπτή από μέρους του μέλους μας η διακοπή ηλεκτροδότησης μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Κόρινθο μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία πιστοποιούσαν ότι είναι άτομο με βαριά αναπηρία και χρήστης συσκευής CPAP ζητώντας την επανασύνδεση του ρεύματος εκ μέρους της ΔΕΗ και ζητώντας διευκρινήσεις για την διακοπή ηλεκτροδότησης, εκεί διαπίστωσε ότι η διακοπή συντελεστεί για τελικό χρέος μόλις 120 ευρώ.
Το σωματείο μας διαμαρτύρεται έντονα για αυτήν την ανάλγητη συμπεριφορά εκ μέρους της ΔΕΗ προς την πλέον ευαίσθητη κοινωνική ομάδα τα άτομα με αναπηρία και χρονιές παθήσεις για τα οποία η παροχή ηλεκτροδότησης είναι ζωτικής σημασίας και ως εκ τούτου δεν δικαιούται να προβαίνει σε διακοπή της, και όταν αυτή για διαφόρους λογούς συντελείται θα πρέπει να αποκαθιστάτε άμεσα μόλις η ΔΕΗ λάβει γνώση της υφιστάμενης αναπηρίας".

Loading...


  • europalso   ideascentral