Γεωργιάδης: Αν χαθεί κι άλλος χρόνος, πάμε για Grexit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/01/2017 - 14:11 | Author: Newsroom

Δριμεία ήταν η επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Διεμήνυσε, ότι αν χαθεί κι άλλος χρόνος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα Grexit.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι αν «ο πρωθυπουργός δεν πάρει απόφαση εντός 15 ημερών αν θα ψηφίσει τα μέτρα ή θα πάει σε εκλογές , θα χάσουμε την 20η Φεβρουαρίου και θα χάσουμε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δεν θα βγούμε στις αγορές και θα δείτε για τι θα συμβεί σε αυτή τη χώρα».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «το καλύτερο σενάριο θα ήταν αυτό του αντίστροφου κόφτη και αυτό θα μπορούσε ίσως να γίνει δεκτό από το ΔΝΤ».

«Ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα, έπεσε σε όλους τους στόχους έξω. Ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι αν δεν κλείσει η διαπραγμάτευση τον Δεκέμβριο καήκαμε», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον Σκάι.

Επισήμανε ότι ο ίδιος «δεν θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα», ενώ δήλωσε οτι «Κόφτης δεν υπάρχει. Είτε ψηφιστεί, είτε δεν ψηφιστεί δεν έχει σημασία για τους δανειστές. Ηταν πρόταση του κ. Τσακαλώτου στην διάρκεια της α’ αξιολόγησης. Το ΔΝΤ είχε διαφωνήσει τότε και δεν είχε υπογράψει. Εχει ένα καταστατικό το οποίο απαγορεύει το Ταμείο να δανείζει κράτη που το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Τώρα ξέρουμε από την έκθεση του ΔΝΤ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Σε σχέση με τις διαβεβαιώσεις του ESM ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το ελληνικό χρέος υπογράμμισε ότι «ο κ. Ρέγκλινγκ λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε δεν θα μπορεί ούτε αυτός να δίνει λεφτά στην Ελλάδα. Πρέπει να βγαίνει και να λέει δημοσίως ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral