Γεννηματά: Η κυβέρνηση εγκλωβίζει τη χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα «grexit ή διαρκής λιτότητα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/01/2017 - 15:19 | Author: Newsroom

«Μια κυβέρνηση που δεν ξέρει, με ένα πρωθυπουργό που δεν μπορεί, διαμορφώνουν με συνεχή εγκληματικά λάθη ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και εγκλωβίζουν τη χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα ”Grexit ή διαρκής λιτότητα”», τόνισε η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τις αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς η χώρα να προσφύγει σε εκλογές. «Έως εδώ. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

H κ. Γεννηματά προσέθεσε «ότι οι χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup -δήθεν ορόσημο για την κυβέρνηση- είναι άκρως ανησυχητικές. Επιβεβαιώνουν την αποτυχημένη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η κυβέρνηση έκανε τη χώρα μπαλάκι στα χέρια των δανειστών και όμηρο των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ, καθώς επί δύο χρόνια επαναλαμβάνεται η ίδια τακτική με ολέθρια αποτελέσματα.

«Η κυβέρνηση έχασε χρόνο, συμμαχίες και ευκαιρίες. Τώρα την τελευταία στιγμή τρέχει και δεν φθάνει. Οι κίνδυνοι να αλυσοδεθεί η χώρα με συνθηκολόγηση ηττημένου, είναι ορατοί!», υπογράμμισε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral