Φρένο Μοσκοβισί σε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Όχι διαρκώς επιπλέον απαιτήσεις από την Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/01/2017 - 07:39 | Author: Newsroom

Mήνυμα προς το Βερολίνο και το ΔΝΤ στέλνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, δηλώνοντας σε αποκλειστική συνέντευξη στη Realnews: «Είναι φυσιολογικό σήμερα να ζητάμε η Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αλλά μόνο τις δεσμεύσεις της.

Όχι διαρκώς επιπλέον απαιτήσεις».

Παράλληλα, ο Π. Μοσκοβισί δηλώνει ικανοποιημένος για την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας στην εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων, τονίζει την αντίθεσή του απέναντι σε όσους ζητούν την επιβολή περισσότερων μέτρων και υπογραμμίζει πως ένα ψυχόδραμα το 2017, με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα θα ήταν αντιπαραγωγικό.

«Γι’ αυτό και το 2017 θα συνεχίσω, στο όνομα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να έχω τον ρόλο του διαμεσολαβητή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα πρέπει να κλείσουμε γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση, μέσα στους επόμενους μήνες, και να εξετάσουμε τις προϋποθέσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», σημειώνει, ενώ ερωτώμενος αν ανησυχεί για την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, όπως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντά:

«Δεν θέλω να παρέμβω στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας. Επιθυμία μας σίγουρα είναι η σταθερότητα και ως προς αυτό δεν ανησυχώ καθόλου».

Ο Π. Μοσκοβισί προβλέπει ανάπτυξη 2,7% έως 3% για το 2017, δηλώνει πως το ΔΝΤ θα αποφασίσει το ίδιο τι θα πράξει και για τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης σημειώνει: «Εχουμε σημειώσει πρόοδο, αλλά πιστεύω ότι καμία ημερομηνία δεν μπορεί να προβλεφθεί ή να αποκλειστεί. Το μόνο που έχω να πω είναι: “Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται”».

Συνέντευξη στη Μαρία Δεναξά στην Real.

Loading...
  • europalso

    ideascentral