Φωτίου: Καταπολέμηση παιδικής φτώχιας με Παιδικούς σταθμούς, ΚΕΑ, σχολικά γεύματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/03/2017 - 22:05 | Author: Newsroom

ΦΩΤΙΟΥ – ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΙΑΣ: , ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, 

Τους άξονες του σχεδιασμού του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, αναλύει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολικά γεύματα: το μέτρο είναι σημαντικό, γιατί στοχεύει στην απεχθέστερη και βλαπτικότερη πλευρά της παιδικής φτώχειας, τον υποσιτισμό, καθώς και στη σχολική διαρροή και τη μειωμένη σχολική απόδοση, που παρατηρείται ιδιαίτερα σε φτωχά παιδιά.

«Ένα δεύτερο μέτρο είναι η ». «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, γιατί οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κάνει αναφορά και στο  (), υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν εγκριθεί 159.614 αιτήσεις για 366.000 ωφελούμενους, δηλαδή κάτι περισσότερο από 50% του συνολικού αριθμού των ωφελουμένων, που είχε υπολογιστεί ότι θα μετάσχουν μέχρι το τέλος του 2017. «Το πρόγραμμα εξελίσσεται, λοιπόν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό» σχολιάζει.

topontiki.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral