Φωτίου: Δεν κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/08/2017 - 12:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Κατοχυρώνουμε την κατάσταση και αποκαθιστούμε τον κοινωνικό ρόλο του αναπήρου» τόνισε η αρμόδια υπουργός

«Δεν κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας, είναι ψευδής αυτή η εικόνα στα ΜΜΕ, τόνισε η Αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/. Αντίθετα με τον νόμο του υπουργείου Εργασίας που έρχεται στη Βουλή, κατοχυρώνουμε την κατάσταση αναπηρίας και αποκαθιστούμε τον κοινωνικό ρόλο του αναπήρου. Η αναπηρία γίνεται κεντρική πολιτική του Ελληνικού κράτους και απλοποιούνται οι διαδικασίες για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας, καθώς όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά”, υπογράμμισε η αρμόδια υπουργός..

Αναφέρθηκε ακόμη στα Κέντρα Κοινότητας, έναν νέο θεσμό, που όπως είπε, ΔΕΝ είναι τα ΚΕΠ των φτωχών”. “Ανήκουν μεν οργανωτικά στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η στελέχωση των 100 κέντρων, που υπάρχουν ήδη, από τα 250 που θα δημιουργηθούν συνολικά, έγινε με ΑΣΕΠ. Εκεί μπορεί κάποιος, μόνο με το ΑΦΜ του, να μάθει ποιες κοινωνικές παροχές και επιδόματα, δικαιούται να μάθει τα δικαιώματά του, αν ανήκει σε μειονότητες ή να βοηθηθεί, αν είναι θύμα οικογενειακής βίας”, εξήγησε η κ. Φωτίου.

700.000 άνθρωποι, θα μπορούν το επόμενο διάστημα, να λάβουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βρεφονηπιακούς σταθμούς”, είπε η αρμόδια υπουργός, ενώ σήμερα πιστώνεται το ποσό στους λογαριασμούς 267.000 δικαιούχους.

Η κ. Φωτίου, μίλησε και για τον επερχόμενο έλεγχο σε 1500 φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, που θα πρέπει να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο, ώστε να ελέγχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι και η δραστηριότητά τους.

Έδωσε ως παράδειγμα το Γηροκομείο Αθηνών, που όπως είπε “Έχει 5 κτίρια, πέντε αστέρων σε ένα οικόπεδο 40 στρεμμάτων, 1000 ακίνητα στην ιδιοκτησία του και όμως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μήνες και οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται, καταγγέλουν ότι πεινάνε”, τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στο θεσμό των σχολικών γευμάτων, λέγοντας ότι σύμφωνα με έρευνες, μείωσε την επιθετικότητα στα δημόσια σχολεία και αύξησε την απόδοση των μαθητ’ων.

“500.000 παιδιά από το 2019, θα τρώνε ένα ζεστό γεύμα κάθε μέρα σχεδόν στα μισά σχολεία της χώρας”, δεσμεύτηκε η κ. Φωτίου.

Τέλος, απέκλεισε τις εκλογές και εκτίμησε ότι ο 2017-18 θα είναι ένα έτος μετάβασης στη μετα-μνημονιακή εποχή.

Το έλλειμμα στα έσοδα κοστίζει σε νοσοκομεία και κοινωνικά επιδόματα

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral