Φορολογικές δηλώσεις: Τι να προσέξετε με τις αποδείξεις για να μην πληρώσετε φόρο 22%

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/05/2018 - 11:44 | Author: Newsroom

Η υποβολή των ξεκίνησε και ήδη άρχισε ο… αγώνας για το αφορολόγητο όριο το οποίο μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες «χτίζουν» με τις .Όποιος φορολογούμενος δεν πραγματοποιήσει τις ελάχιστες απαιτούμενες δαπάνες με κάρτα τιμωρείται με πρόσθετο 22% επί της αξίας των δαπανών με κάρτα.

Στην περίπτωση που ο ένας εκ των συζύγων δεν είναι μισθωτός ή συνταξιούχος το ποσό της δαπάνης του με κάρτα μεταφέρεται στον άλλον σύζυγο.

Η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ με ηλεκτρονικό μέσο από τον χρήστη του ακινήτου προσμετράται κανονικά στο χτίσιμο του του χρήστη, ακόμη και αν ο λογαριασμός είναι στο όνομα άλλου προσώπου.

Η υποχρέωση ηλεκτρονικών πληρωμών δεν ισχύει για συνταξιούχους ηλικίας άνω των 70 ετών για φορολογούμενος που δεν έχουν εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή ή έχουν τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ, για τους στρατεύσιμους στρατεύσιμοι, οι έχοντες αναπηρία 80% και άνω, οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου που υποχρεώνονται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral