Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες ο Σταθάκης. Η ΔΕΗ το κερασάκι της διαπραγμάτευσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/03/2017 - 10:26 | Author: Newsroom

Το ξεπούλημα των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ είναι ο ωμός εκβιασμός των δανειστών προκειμένου να «κλείσει» η αξιολόγηση ώστε η χώρα να λάβει μια ακόμη δόση δανεικών για να ξεπληρώσει παλαιότερα δάνεια τα οποία λήγουν μέσα στον Ιούλη.

Η εσπευσμένη μετάβαση στις Βρυξέλλες του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργου Σταθάκη προκειμένου να συμμετάσχει στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για το κλείσιμο της αξιολόγησης έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες οι οποίες καθ όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης κάνουν λόγο για τις παρασκηνιακές απαιτήσεις των δανειστών σχετικά με τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι «θεσμοί» απαιτούν από την κυβέρνηση να ορίσει οδικό χάρτη (πρόσληψη Συμβούλων που θα αποτιμήσουν τα περιουσιακά στοιχεία) και μέχρι τον Σεπτέμβρη να προχωρήσει στο ξεπούλημα μονάδων (υδροηλεκτρικών και λιγνιτικκών) που συμβάλουν στο 40% της συνολικής παραγωγής της ΔΕΗ.

Γίνεται λοιπόν για μια ακόμη φορά φανερό ότι ο απώτερος στόχος των δανειστών είναι το πλιάτσικο των όσων ακόμη «τιμαλφών» έχουν απομείνει υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. Μετά το ξεπούλημα των περιφερειακών (κερδοφόρων) αεροδρομίων από το ελληνικό δημόσιο στο γερμανικό και των σιδηροδρόμων (από το ελληνικό δημόσιο στο Ιταλικό) ήρθε η σειρά των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ να αλλάξουν χέρια αφαιρώντας από τη χώρα δυνατότητες για την ανασυγκρότησή της.

Ετσι, μαζί με ένα ακόμη τσεκούρωμα συντάξεων και μια ακόμη μεγαλύτερη …ελαστικότητα στην εργασιακή ζούγκλα που μαζί με το ψαλίδισμα των δημόσιων δαπανών για υγεία και παιδεία αποφέρουν ρευστό για τα σεντούκια των δανειστών, οι εντιμότατοι εταίροι είναι έτοιμοι να αρπάξουν τζάμπα δημόσια περιουσία (νερά και λιγνίτη) καθώς και υποδομές αξίας δισεκατομμυρίων που έχουν καταβάλει γενιές Ελλήνων φορολογουμένων.

Την ίδια στιγμή και ενώ η λεηλασία της χώρας συνεχίζεται απρόσκοπτα οδηγώντας την βαθύτερα στην κρίση και το αδιέξοδο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποφεύγουν να μιλήσουν για την ταμπακιέρα του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος και μάχονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ικανότερος να το φέρει καλύτερα ταχύτερα και με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις σε πέρας…

topontiki

Loading...
  • europalso

    ideascentral