Έρευνα: Λουκέτο φοβάται 1 στις 3 επιχειρήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/04/2018 - 12:17 | Author: Newsroom

Στοιχεία-σοκ έρχονται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσουν το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έρευνα: “Λουκέτο” φοβάται 1 στις 3 επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος η γενική εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας δείχνει σταθεροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εντούτοις οι μικρές επιχειρήσεις συνεχίζουν να βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση.

Το 22% των επιχειρήσεων δηλώνουν καθόλου κέρδη και το 44% κέρδη έως 10.000 ευρώ, όπως διαπιστώνει η έρευνα ενώ 6 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν επιδείνωση της κατάστασης ρευστότητας παρά την ευνοϊκότερη οικονομική συγκυρία. Επιπλέον, το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνει ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξάνεται στο 24,8% (από 23,8%), ενώ πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ οι ρυθμίσεις του εξωδικαστικού για χρέη αποκλειστικά προς το δημόσιο.

Ο δείκτης ανασφάλειας και φόβου για την πορεία της επιχείρησης διατηρεί υψηλές τιμές. Το 34,5% των επιχειρήσεων θεωρεί αρκετά και πολύ πιθανό να κλείσει το επόμενο διάστημα (έναντι 38,1% του προηγούμενου εξαμήνου και 38,1% της αντίστοιχης έρευνας του Φεβρουαρίου του 2017). Εκτιμάται ότι η μείωση επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο θα είναι περίπου 7.000 επιχειρήσεις, κυρίως πολύ μικρές και αυτοαπασχολούμενοι.

Loading...
  • europalso

    ideascentral