Ενόχληση Σόιμπλε για τoυς επαίνους Γκάμπριελ. Επαναφέρει Grexit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/03/2017 - 10:23 | Author: Newsroom

Επίθεση στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξαπολύει ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε δηλώνοντας δυσαρεστημένος με αφορμή τις θετικές δηλώσεις του πρώην αντικαγκελάριου στην Αθήνα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο τόνισε πως «η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, μόνο αν αποκτήσει μία ανταγωνιστική οικονομία», προσθέτοντας ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αυτός θα είναι ο λάθος δρόμος».

Ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με το Euro2day, πως εκτίμησή του είναι ότι η απόφαση για το Brexit ήταν λάθος, αλλά «πρέπει να τη σεβαστούμε» και ότι «προσπαθούμε τα μειονεκτήματα για τη Βρετανία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Πόουλ Τόμσεν σε εκδήλωση βρετανικού πανεπιστημίου με φοιτητικό ακροατήριο αφιέρωσε σχεδόν όλη την ομιλία του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Τόμσεν είπε πως το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πως δεν κλείνουν οι αξιολογήσεις, με μόνο 5 από τις 16 να έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός που οδήγησε την χώρα σε πολιτική κρίση!

Παραδέχθηκε πως οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν υπέρμετρα, χωρίς να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων. Αναφερόμενος στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μίλησε για «μοναδική αντίσταση στα χρονικά».

Ο διευθυντής του ΔΝΤ ανέφερε πως ο κατώτερος μισθός και οι συντάξεις παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα από τις μισές χώρες της Ευρωζώνης και πως οι Έλληνες απολαμβάνουν «συντάξεις Γερμανίας», αν και αναγνώρισε πως οι Έλληνες συνταξιούχοι συντηρούν ολόκληρες οικογένειες.

Επέμεινε στη θέση του Ταμείου για πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5%.

Εντυπωσιακές όμως ήταν οι δηλώσεις του για το μέλλον της Ελλάδας. «Θα χρειαστεί πολλά χρόνια ακόμα βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σοκαριστκή είναι η πρόβλεψή του οτι για να αποκατασταθεί το ΑΕΠ της χώρας σε προ κρίσης επίπεδα, θα χρειαστεί να παρέλθει μια 20ετία!

Loading...
  • europalso

    ideascentral