ΕΛΣΤΑΤ: στο 0,8 % η ανάπτυξη το β΄ τρίμηνο του 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/09/2017 - 20:00 | Author: Newsroom

Ανοδο 0,5% του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση και 0,8% σε ετήσια παρουσίασε η ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία αφορούν εποχικά διορθωμένα στοιχεία.

Παράλληλα, η στατιστική αρχή προχώρησε σε ελαφρά βελτίωση των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο . Με βάση τα νεότερα στοιχεία υπολογίζεται σε ανάπτυξη 0,5% σε τριμηναία βάση και 0,4% σε ετήσια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 0,6% το πρώτο εξάμηνο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει σημαντική επιτάχυνση τους επόμενους έξι μήνες τους έτους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 1,8% στο σύνολο του έτους.

Τα στοιχεία αυτά είναι καλύτερα των αναμενόμενων από αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν μια ανάπτυξη της τάξης της μισής μονάδας, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο για ανάπτυξη 0,8%.

Η ανακοίνωση αυτή ανοίγει την αυλαία της γ΄ αξιολόγησης, έχουμε την Δευτέρα το EuroWorking Group στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα και να ο0ριστούν, δεν αποκλείεται μάλιστα να προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο.

Την Τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για να συναντήσουν το απόγευμα τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, σε περίπου δέκα ημέρες, λίγα 24ώρα μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, αναμένονται τα πρώτα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών στην Αθήνα, ενώ οι επικεφαλής των κλιμακίων, με τα σημερινά δεδομένα, δεν προβλέπεται να έλθουν στην χώρα μας πριν από τις 16 Οκτωβρίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral