ΕΦΚΑ: Προθεσμία καταβολής εισφορών Μαρτίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/05/2017 - 10:20 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Αύριο, 12 Μαϊου η προθεσμία καταβολής των Μαρτίου  –  Κρίσιμο το επόμενο 48άωρο – Από την πορεία των εσόδων του τρίτου μήνα του έτους, θα φανεί εάν το θετικό πρόσημο που καταγράφηκε κατά το πρώτο δίμηνο μπορεί να έχει και συνέχεια ή αν ήταν τυχαίο γεγονός.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες τα έσοδα δεν κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά παραδοσιακά οι τελευταίες 48 ώρες είναι εκείνες που δίνουν το τελικό πρόσημο στη διαδικασία, θετικό ή αρνητικό. Πάντως το 1,4 εκατ των μη μισθωτών ασφαλισμένων (ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών) που καλούνται να πληρώσουν τις τους, έχουν θορυβηθεί από την νέα αύξηση που συμφώνησε το οικονομικό επιτελείο στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Για το λόγο αυτό σήμερα στις δύο το μεσημέρι πραγματοποιείται συνάντηση επιστημονικών φορέων στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

 

Στόχος τους είναι να αναδειχθεί το πρόβλημα των νέων ρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό που επιβαρύνουν όλους τους εργαζόμενους και οδηγούν σε κατάρρευση το Ασφαλιστικό Σύστημα. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων και των κινητοποιήσεων του συνόλου σχεδόν των επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή των μέτρων που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο.

 

Νέα «βόμβα» για τον ΕΦΚΑ: Τί προβλέπουν τα προαπαιτούμενα

ΕΦΚΑ: Νέες αυξήσεις στις εισφορές

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral