ΕΦΚΑ: Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/05/2017 - 13:00 | Author: Newsroom

: Σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την αποπληρωμή των Μαρτίου του ΕΦΚΑ ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, αφού ολοκληρώνεται η σχετική παράταση που δόθηκε.

Συγκεκριμένα, τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) και η στις 12 Μαΐου 2017.

Η νέα διορία δόθηκε προκειμένου να δοθεί λύση το γεγονός ότι τα ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν μόλις 2 εργάσιμες μέρες πριν ολοκληρωθεί ο Μάρτιος.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα του , παρά την αύξηση των εισφορών, παρουσιάζουν πτώση, γεγονός ενδεικτικό της αδυναμίας των ασφαλισμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι για την παράλληλη απασχόληση
Πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει να καταβάλλουν όσοι έχουν παράλληλη απασχόληση για τα εισοδήματα που αποκτούν από την δεύτερη εργασία.

Αυτό διευκρινίζεται με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία παρέχονται αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στις περιπτώσεις άσκησης πολλαπλής απασχόλησης-πολλαπλής δραστηριότητας.

Η βασική αλλαγή αφορά στην κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 39 του ν. 2084/1992, όπως ισχύει, που προέβλεπαν την υποχρεωτική ασφάλιση σε έναν φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο των από 01/01/1993 ασφαλισμένων που είχαν υποχρέωση ασφάλισης σε περισσότερους του ενός φορείς κύριας ασφάλισης, λόγω απασχόλησης ή ιδιότητας και, συνεπώς, την υποχρέωση καταβολής μίας ασφαλιστικής εισφοράς.

Νέα «βόμβα» για τον ΕΦΚΑ: Τί προβλέπουν τα προαπαιτούμενα

ΕΦΚΑ: Εκτίναξη χρέους στα 22,4 δισ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral