Δρίτσας: Αντίμετρα το 2019 μόνο αν επιτευχθεί το πλεόνασμα του 3,5%

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/03/2017 - 17:05 | Author: Newsroom

Την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο προσεχές χρονικό διάστημα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας.

"Βασική επιδίωξη μας είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση, αλλά με ανοιχτούς τους δρόμους για άρση της λιτότητας" επισημαίνει ο κ. Δρίτσας, σύμφωνα με το skai.gr. "Πρέπει να περιορίσουμε τις περικοπές και τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να τις αντισταθμίσουμε με μέτρα υπέρ των πολιτών".

Ο κ. Δρίτσας παραδέχεται πως τα αντίμετρα θα τεθούν σε εφαρμογή το 2019, μόνο στην περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως "αυτό ίσχυε εξ αρχής, δεν είναι κάτι καινούριο, αυτό είπε και την Πέμπτη στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος".

Ερωτηθείς για τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, ο κ. Δρίτσας τονίζει πως "μερικές φορές βιάζεται, αλλά έχει μπέσα", εκφράζεται με θερμά λόγια για τον Νίκο Φίλη δηλώνοντας πως "είναι έτοιμος για μάχη με όραμα" ενώ δηλώνει τη στήριξή του στο πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας πως σηκώνει όλο το βάρος μιας τιτάνιας προσπάθειας.

Επιπροσθέτως, ο κ. Δρίτσας απευθύνει εμμέσως κάλεσμα προς τη Φώφη Γεννηματά, ζητώντας της να στρίψει αριστερά το τιμόνι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τέλος, ο κ. Δρίτσας εκφράζει τη στήριξή του στους χειρισμούς του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

"Ο Γιάννης Μουζάλας είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που προσπάθησε να κρατήσει όχι μόνο τη χώρα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη όρθια", αναφέρει.

Για να καταδείξει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικό, ο κ. Δρίτσας σχολιάζει: "το προσφυγικό είναι σαν το νερό, πάει παντού".

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral