Δραγασάκης: Δεν υπάρχει ούτε δρόμος, ούτε τρόπος επιστροφής στο παρελθόν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/01/2017 - 23:29 | Author: Newsroom

«Η αποσύνθεση του παλιού συστήματος είναι οριστική.Δεν υπάρχει ούτε δρόμος, ούτε τρόπος επιστροφής στο παρελθόν» ανέφερε απόψε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από το εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου όπου μίλησε για τα δύο χρόνια κυβέρνησης της Αριστεράς.

O κ. Δραγασάκης έκανε αναφορές στο τι παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο τι επιτεύχθηκε αυτά τα 2 χρόνια διακυβέρνησης και ανέπτυξε το σχέδιο για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.
«Για μας είναι διαρκές καθήκον και ανάγκη η επαφή και ο διάλογος με το λαό διότι μόνο μαζί με τον λαό μπορούμε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια» είπε.
Όπως πρόσθεσε οι κυβερνήσεις τεχνοκρατών που παρουσιάζονται ως σωτήριες δεν είναι παρά τεχνάσματα μόνο για να εφαρμόζονται πολιτικές αντιλαϊκές και εχθρικές προς την κοινωνία και ειδικά προς τα αδύναμα στρώματα της.
«Τα δυο χρόνια από τις εκλογές του Γεννάρη του 15 δεν είναι μόνο αφορμή είναι και ένα ορόσημο αυτή η αλλαγή που έγινε στη χώρα μας» είπε και πρόσθεσε :
«Η αποσύνθεση του παλιού πολιτικού συστήματος και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε ιστορικό ατύχημα, ούτε ανορθογραφία ή μια σύντομη παρένθεση όπως πίστεψαν ορισμένοι. Ήταν έκφραση μιας βαθιάς κοινωνικής ανάγκης. Της ανάγκης να αλλάξει το κράτος, ο τρόπος ανάπτυξης, η ίδια η κοινωνία, οι λογικές και η νοοτροπίες του εύκολου πλουτισμού που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες».

Συνεχίζοντας ο κ. Δραγασάκης τόνισε «Γι’ αυτό και η αποσύνθεση του παλιού συστήματος είναι οριστική. Δεν υπάρχει ούτε δρόμος, ούτε τρόπος επιστροφής στο παρελθόν. Κάθε προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού καθεστώτος θα είναι από τη φύση της αντιδραστική. Θα οδηγεί σε αντιδράσεις των κατεστημένων συμφερόντων που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους».
Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξαν και υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια, λάθη και απογοητεύσεις, όμως όλα αυτά, είπε, πρέπει να τα συζητήσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε κοιτώντας μπροστά. Καμία επιστροφή στο παρελθόν, οποία μορφή και αν πάρει, δεν μπορεί να αποτελέσει διέξοδο. Γι’ αυτό και προσωπικά πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα πει όχι σε κάθε μορφή δεξιάς παλινόρθωσης, γιατί αυτή θα ισοδυναμεί με κοινωνική οπισθοδρόμηση ανέφερε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral