Διάσωση Μαρινόπουλου: Τι αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/01/2017 - 12:41 | Author: Newsroom

Αισιοδοξία ότι μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν πέσει οι υπογραφές για την εξαγορά της Μαρινόπουλος, επικρατεί στις εμπλεκόμενες πλευρές καθώς η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα δεν βάζει σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η βασική αλλαγή που έχει επιφέρει η απόφαση είναι ότι το δικαστήριο δεν δέχθηκε το άρθρο εκείνο της συμφωνίας που προέβλεπε ότι διαγράφονται σε ποσοστό 100% όσες εκκρεμοδικίες, δικαστικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης.

Επίσης σύμφωνα με το κείμενο 144 σελίδων που δημοσιεύει το kathimerini.gr το δικαστήριο δέχθηκε την κύρια παρέμβαση της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ – Μαρλαφέκας η οποία υποστήριζε ότι οι απαιτήσεις της από τη Μαρινόπουλος είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναγράφονταν στη συμφωνία. Το δικαστήριο ζητεί να διορθωθεί το σχετικό ποσό από τα 170.531 ευρώ σε 207.980 ευρώ.

«Όλοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τη συμφωνία και θα το κάνουν. Η διάσωση της Μαρινόπουλος θα προχωρήσει με κάθε τρόπο», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο insider.gr.

Οταν το πώτο στάδιο που βρισκόμαστε τώρα ολοκληρωθεί θα ακολουθήσει η χρηματοδότηση της νέας εταιρίας που έχει συσταθε στην οποία θα μεταφερθούν οφειλές ύψους 1,18 δισ. ευρώ αλλά και θα εισφερθούν κεφάλαια συνολικού ύψους 487 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από το νέο ομολογιακό δάνειο, ύψους 352 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση της Σκλαβενίτης και τα 125 εκατ. ευρώ που θα βάλει στη νέα εταιρεία συνολικά η Σκλαβενίτης. Από τα 352 εκατ. ευρώ του νέου ομολογιακού, τα 177 εκατ. ευρώ θα τα βάλει η Alpha, 47 εκατ. ευρώ η Eurobank, 81 εκατ. ευρώ η Εθνική και 47 εκατ. ευρώ η Πειραιώς.

Με βάση την συμφωνία εξυγίανσης η εξόφληση του 50% των απαιτήσεων προμηθευτών, μετά την αποδοχή απομείωσης του υπόλοιπου 50%, θα διενεργηθεί εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, χωρίς την επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις της Μαρινόπουλος προς το ελληνικό δημόσιο από φόρους μεταβιβάζονται στη Νέα εταιρεία η οποία θα αναλάβει την αποπληρωμή και μόνο του βασικούς χρέους, πλην τόκων, προστίμων και προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων που διαγράφονται κατά 100%.

etypos

Loading...
  • europalso

    ideascentral