ΔΕΗ – Κοινωνικό Τιμολόγιο: Καταγγέλλουν ότι μένουν εκτός χιλιάδες ΑμΕΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/03/2018 - 12:58 | Author: Newsroom

– Την έντονη διαμαρτυρία της προς το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος εκφράζει με επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εκ μέρους εκατοντάδων ατόμων με αναπηρία, η πλειοψηφία των οποίων είναι πρώην δικαιούχοι ηλεκτρικού ρεύματος, και με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος μένουν εκτός.

Η ΕΣΑμεΑ είχε προειδοποιήσει με προηγούμενο έγγραφό της το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι θα υπάρξει πρόβλημα και ήδη οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΣΑμεΑ αποδεικνύουν ότι πολλά άτομα με αναπηρία, μέχρι πρότινος δικαιούχοι ΚΟΤ, μένουν εκτός.

Με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος προστίθεται μία ακόμη επιβάρυνση στα άτομα με αναπηρία, με δεδομένη και γνωστή τη μείωση μισθών και συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών της αναπηρίας, με τη διαχρονική ανεργία, με τα ενεργοβόρα μέσα υποστήριξης που χρησιμοποιούν πολλά άτομα με αναπηρία, μετά από 8 μνημονιακά χρόνια λιτότητας που έχουν αφήσει δυσβάσταχτα βάρη στην πλέον ευπαθή ομάδα του πληθυσμού.

Επίσης, όπως επισημαίνει με επιστολή της και η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, εκτός ΚΟΤ μένουν πολλοί γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες, τα οποία άτομα με αναπηρία εμφανίζονται στο σύστημα ως «φιλοξενούμενοι», κάτι απορριπτικό από την πλατφόρμα αιτήσεων, λόγω κενού στη νομοθεσία.

Η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται και ζητά άμεσα μέτρα διακριτής προστασίας:

– Να μη τεθεί εκτός κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση,

– Τροποποίηση της νομοθεσίας για συμπερίληψη φιλοξενούμενων ατόμων με αναπηρία,

– Να μην λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως αναπηρικά επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβει κάποιος το . Όπως έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, τα αναπηρικά επιδόματα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εισόδημα προς φορολόγηση, παρά μόνο δίνονται στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση ως βοήθημα για την αντιμετώπιση της αναπηρίας ή της χρόνιας πάθησής τους.

– Επαναξιολόγηση της παροχής διευκολύνσεων με πρόσθετη προστασία προς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες που φροντίζουν άτομα με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό κ. Σταθάκη και τονίζει ότι εάν αυτή δεν πραγματοποιηθεί, καθώς το θέμα είναι φλέγον, θα οδηγηθεί να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος!

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Προσοχή – Πώς θα αποφύγετε τα προβλήματα στις υποβολές αιτήσεων

Loading...
  • europalso

    ideascentral