Αντιρρήσεις από την τρόικα για τον ακατάσχετο λογαριασμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/09/2016 - 14:15 | Author: Newsroom

Τα νομοσχέδια για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών συζητήθηκαν στην πρωινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα δύο νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή το προσεχές διάστημα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες στα δύο αυτά θέματα που εντάσσονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού έως τώρα οι εκπρόσωποι των θεσμών διατύπωναν αντιρρήσεις. Αρμόδιες πηγές του υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για το ζήτημα αυτό, που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την αγορά.

Στη σημερινή συνάντηση σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών συζητήθηκαν ακόμη η πορεία υλοποίησης των 15 προαπαιτούμενων για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, τα "milestones" για τη β' αξιολόγηση καθώς και το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων έως και την ερχόμενη Παρασκευή που προβλέπεται να διαρκέσει η φάση της επίσκεψης των επικεφαλής των Θεσμών.

Το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων θα προβλέπει, τη φορολόγηση των εισοδημάτων που θα δηλωθούν οικειοθελώς με βάση τον φορολογικό συντελεστή που ίσχυε κατά τον χρόνο παραγωγής τους.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα προβλέπεται η επέκταση των πληρωμών με POS σε όλη την αγορά μέσω κινήτρων. Για το σκοπό αυτόν, στο υπουργείο Οικονομικών προτείνουν την δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για κάθε επαγγελματία μέσω του οποίου θα γίνονται οι συναλλαγές με κάρτες αλλά και οι πληρωμές των τρεχουσών οφειλών του προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral