Αναλυτές της Deutsche Bank «βλέπουν» για φέτος σημαντική υποχώρηση της στερλίνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/03/2017 - 16:26 | Author: Newsroom

Σημαντική υποχώρηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου – έως και 1,06 δολάρια- προβλέπουν για φέτος αναλυτές της Deutsche Bank καθώς η διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια πλήττει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι οικονομολόγοι κάνουν πιο αισιόδοξες προβλέψεις από την Deutsche Bank.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη σε περισσότερες από 60 τράπεζες και ερευνητικά ινστιτούτα από το Reuters, οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η στερλίνα θα υποχωρήσει στα 1,23 δολάρια έναντι του δολαρίου έως το τέλος Ιουνίου.

Για τους αναλυτές της Deutsche Bank, η στερλίνα μπορεί να ακόμη και να καταγράψει πτώση περίπου 15% έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ.

"Προς το παρόν δεν βλέπουμε τη στερλίνα να αποτιμά πλήρως το αποτέλεσμα ενός σκληρού Brexit. Δεδομένης της περιορισμένης προσαρμογής του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης, προβλέπουμε περαιτέρω υποχώρηση, μέχρι και τα 1,06 δολάρια έως το τέλος του 2017", αναφέρουν στην 45σέλιδη έκθεσή τους για το Brexit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Deutsche Bank, η αποτίμηση της στερλίνας πρόκειται να επιβαρυνθεί από τη μικρή πρόοδο που αναμένεται να επιτευχθεί στο αρχικό στάδιο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, καθώς οι σημαντικές αποφάσεις σε αυτές δεν θα ληφθούν πριν την ανάληψη καθηκόντων της νέας γερμανικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral