Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/08/2017 - 09:34 | Author: Newsroom

Τη διαδικασία αναπροσαρμογής των ακινήτων με βάση τις εμπορικές αξίες ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών όπως αποκάλυψε στη Βουλή η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Δεσμευτήκαμε και έχει ξεκινήσει ήδη η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των με βάση τις εμπορικές αξίες» είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η κυρία Παπανάτσιου ανέφερε μάλιστα ότι για την περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής έχει υπολογιστεί ήδη χαμηλότερη αντικειμενική αξία.

Η υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών ακινήτων για όλες τις περιοχές της χώρας κάτι που θα επηρεάσει και τον υπολογισμό του . Μάλιστα η υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα συμβάλουν σε ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. «Εκεί που είναι χαμηλότερες οι αξίες να έχουμε κάτι χαμηλότερο κι εκεί που πραγματικά υπάρχουν υψηλότερες αξίες να έχουμε αντίστοιχα υψηλότερο ΕΝΦΙΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας πάντως στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το ύψος της επιβάρυνσης του η κυρία Παπανάτσιου ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μεν όλες τις δυνατότητες για ελάφρυνση των πολιτών αλλά συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται «στο πλαίσιο των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών της χώρας μας».

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral